Főoldal

Hírek, beszámolók

Programok, események

Galéria

Templomaink

Határon túli kapcsolataink

Archívum

Bemutatkozás

Választás, politika

Állásfoglalások, felhívások

Kultúra

Népszavazás

Miniszteri „aranyköpések”

Mindenféle

 

HÍREK, BESZÁMOLÓK

Honlapunk ezen oldalán a tárterület korlátja miatt csak a kb. elmúlt egy év hírei olvashatók.

Ennél korábbi hírek honlapunk alternatív helyén, a http://ppksz.iweb.hu címen találhatók meg.

 

2014. augusztus 20-i ünnepség a
Szent Korona Dombnál

PPKSZ majális 2014

Eltemettük Zölde Mátyás barátunkat

Győzelmi ünnep 2014. április

2014. március 15-i ünnepség

XII. Pesthidegkúti Polgári Farsangi Bál

Klebelsberg díj 2013

Eltemettük Ferencz Évát

Békemenet 2013. október 23-án

Kerületi 1956-os megemlékezés

Emlékest – Ima Ferencz Éváért

Nemzeti Összetartozás Napja 2013

Majális júniusban - 2013

Újabb gyászhír

2013. március 15-i ünnepség

Gyászhír

A Hidegkúti Rendészeti Központ átadása

Rákóczi emléktúra Felvidéken

Elhunyt Tivadar atya

 

A Máriaremetei Szent Korona Dombnál idén megrendezett hagyományos Szent István napi ünnep újdonságot hozott. Szent István államalapítására való megemlékezés mellett először került sor kenyérszentelésre és kenyérszegésre.

Az ünneplésre érkezők – köztük Varga Mihály nemzetgazdasági miniszter, országgyűlési képviselő, dr. Láng Zsolt polgármester, dr. Csabai Péter Pesthidegkúti Városrészi Önkormányzat elöljárója, a Sárkány Lovagrend tagjai, a Szent Korona Domb Őrzői – most először vettek részt a Máriaremetei Kisboldogasszony Bazilikában 10:30 órakor kezdődött szentmisén.

A szentmise végén Esterházy László pápai káplán, c. prépost, plébános, esperes megszentelt két darab Pilisszentivánon sütött új kenyeret.
A mise befejezése után a résztvevők ünnepi menete, élen a megszentelt kenyérrel, „Isten, hazánkért térdelünk elődbe” gyönyörű régi éneket énekelve vonult a bazilikától a Szent Korona Dombhoz.

Az ünnepség fentről érkező sűrű „tisztítóvíz” által kisérve, de a résztvevők kitartásával zajlott le. A Dombot jelképesen húsz darab, Kárpát-medencei helységnévvel feliratozott, korábbról származó zászlócska díszítette, amelyeket a szervezők véletlenszerűen választottak ki.

A zászlócskák csokorba fogása mellett elénekelt Himnusz után dr. Korényi Zoltán a Szent Korona Domb Őrzői nevében köszöntötte a megjelenteket és röviden megemlékezett Szent István államalapításáról. Az „Ének Szent István királyhoz” eléneklése után a Sárkány Lovagrend nevében dr. gróf Várhegyi Lehr György nagymester szólt arról, hogy az államalapítást után négyszáz esztendővel alakult meg lovagrendjük. Megemlékezett a nemrég elhunyt lovagtársukról, gróf Csáky Ferenc nagyváradi tanárról. Ezt követte volna Krasznói Mihály hegedűszólója, de a záporeső nem tette lehetővé.

Szűnni nem akaró „sűrű égi áldás” mellett került sor a kenyérszegésre és a kenyérszeletek átadására, miközben a kitartó közönség a „Boldogasszony Anyánk” régi himnuszt énekelte.

Megható jelenet volt a sok marék föld elhelyezése. Nagyváradról, Csáky gróf sírjáról családtagjai hoztak földet. Felesége Ibolya Asszony, leánya, Pálma és férje helyezte el.

Nyári kirándulásaikról hozta el az összetartozást jelképező emlékföldet Gellén Andrea és Balpataki Ferenc. Délvidéki Versecről, Herceg Ferenc szülőhelyéről, a közeli Érsomlyó hegyén található Zsigmond torony tövéből kavicsot, továbbá Erdélyből Marosillyéről, Bethlen Gábor szülőházától és Herkulesfürdőről. Krasznói Mihály Csíkrákosról, Tusnádról, Gyimesbükkről hozott földdel gyarapította és a gyimesi szoroson áthaladó Tatros folyóból vett vízzel locsolta meg a Szent Korona Dombot.

Az esőáztatta megható ünnepség a Szózat eléneklésével ért véget.

(Dr. Korényi Zoltán)

Fényképek

l          PPKSZ majális 2014

2014. május 17-én tartottuk meg a PPKSZ idei majálisát. Rendezvényünket megtisztelte Varga Mihály miniszter úr, új országgyűlési képviselőnk, és dr. Láng Zsolt polgármester úr, ezúttal első ízben családostól. Így személyesen is megismerhettül az ifjú Láng Leventét is.

Örömünkre velünk voltak szegvári és tolnai gazda-barátaink is.

A megszokott májusfa-állító vezér, Korényi Zoltán ezúttal külföldön volt, ezért a parancsnokságot Zoltán Attila vette át tőle.

Az időjárás közepes volt. Eső ugyan nem zavart meg minket, de napsütésben sem volt részünk. Egy kis műszaki megoldásra is szükség volt, mert a palackok felaggatása után a májusfa nem bírta a szél támadását, ezért három irányba ki kellett kötni. Ettől kezdve minden simán ment.

A majálisról készült néhány kép itt tekinthető meg.

l          Eltemettük Zölde Mátyás barátunkat

Tegnap, 2014. május 16-án Piliscsabán eltemettük Zölde Mátyás barátunkat. Mátyás sajnos korán itthagyott minket. Igazi jóbarát, kedves, segítőkész ember volt. Isten nyugosztalja! Örökké velünk marad.

Zölde Mátyás

1950 - 2014

a HÖLPP (Húsz Önkéntes Lelkes Pesthidegkúti Polgár) megbízható, szolgálatkész tagja volt.

Mint egykori szállodaigazgató, a Kultúrkúriában vállalt recepciós feladatkört, amely lehetőséget teremtett neki arra, hogy segítse munkánkat.

A HÖLPP csapatában csendesen, mások által sokszor nem is látható módon, szerényen teljesítette önkéntes vállalásait. Elsősorban rendezvényeink és vendégeink biztonságának garantálása érdekében vállalt felelős előkészületi és helyszíni szolgálati feladatokat. Nemrégen telefonon hívtuk, hogy csapatunk találkozójára invitáljuk. Telefonját nem vette fel senki. Kezdtünk rosszat sejteni.

Mint a Szent Korona Lovagrend tagjával, sokat beszélgettünk a Magyar Szent Koronáról, s azt is terveztük, hogy Szent Korona Dombunknál a Lovagrenddel közösen is szervezünk majd ünnepséget. Ezt a tervezést betegsége sajnos megszakította.

Kedves Barátunk, Mátyás! Köszönjük, hogy sok éven át velünk lehettél és csapattársként együtt szolgálhattuk a pesthidegkúti közösséget.

Kérjük a Jóistent, fogadjon kegyelmébe és adjon Neked örök üdvösséget.

Örök tisztelettel és szeretettel,
a HÖLPP és a Szent Korona Domb Őrzők nevében:

Korényi Zoltán

l          Győzelmi ünnep 2014. április

A 2014. április 7-i PPKSZ gyűlésen győzelmi ünnepet ültünk. Velünk volt újonnan megválasztott országgyűlési képviselőnk, Varga Mihály miniszter úr, és dr. Láng Zsolt polgármester úr, a 2012-es időközi választás óta egyben országgyűlési képviselőnk.

Az estről készült fényképek itt tekinthetők meg.

l          2014. március 15-i ünnepség

A központi ünnepség délelőtti időpontja miatt ezúttal egyidőben volt a Pesthidegkút Ófaluban és a Gábor Áron szobornál rendezett megemlékezés.

Pesthidegkúton dr. Csabai Péter hidegkúti elöljáró tartott ünnepi beszédet.

l          XII. Pesthidegkúti Polgári Farsangi Bál

2014. február 15-én tartottuk meg – nagy sikerrel – XII. farsangi bálunkat.

Lehet, hogy öregszem, de emlékeim közt kutatva sem emlékszem a tegnapinál sikeresebb farsangi bálra.

A Csillagszeműek máskor is szerepeltek már nálunk, de ők mindig mindenkit lenyűgöznek. A többi fellépő is komoly sikert aratott.

Jó volt látni, hogy "idősödő" emberek milyen lelkesen, dinamikusan ropták a táncot. Kitűnő volt a hangulat.

Polgármester urat és engem ért ugyan egy rajtaütés szerű támadás, mert Tímár Böske és Szentpéteri Eszter viláámgyorsan lecsapott ránk a köszöntő után, és anullálták a főrendezői ígéretet, hogy nekünk nem kell tánclépésben közlekednünk a színpadon.

Ezen aztán asztaltársaságunk hölgytagjai is jót mulattak.

Pete Laciék ezúttal is finom vacsorát szolgáltak fel.

Minden szereplőt név szerint is felsorolhatnék, egytől egyig nagy sikert arattak.

Mindent egybevetve nagyon jól sikerült a bál.

Köszönjük támogatóink segítségét, védnökeink részvételét és barátságát.

Köszönet a rendezőgárdának, a HÖLPP-nek és az alkalmi segítőknek! Most is kitettek magukért. Köszönet az elmúlt hónapok lelkes, kitartó munkájáért, az ötletekért és a megvalósításért.

Ha a választásra is ilyen jól sikerül felkészíteni a választókerületünkben élőket, akkor bizakodva nézhetünk a jövőbe.

(Jablonkay Gábor)

Teljesen egyetértek Jablonkay Gáborral, az idei farsangi bál ötletességével sokszinüségével a csúcs volt. Köszönet érte!

(Bánffy Tilda)

***

A Hidegkúti Kilátó beszámolója bálunkról.

l          Klebelsberg Kuno díj 2013

A 2013. évi Pesthidegkúti Klebelsberg Hét keretében immár 22. alkalommal került sor a helyi közösségi szolgálatot elismerő Klebelsberg Kuno-díj átadására.
Ebben az esztendőben dr. Korényi Zoltán Mihályt, a PPKSZ alapító tagját, az első vezetőség tagját érte az a megtiszteltetés, hogy a Pesthidegkúti Városrészi Önkormányzat (VÖK) képviselő-testülete – a beérkezett javaslatok alapján – neki ítélte oda a megtisztelő díjat. A díj átadására a Kultúrkúria Színháztermében, a november 15-én megrendezett gálaesten került sor. A Klebelsberg Kuno arcképét ábrázoló bronz plakettet dr. Láng Zsolt polgármester és dr. Csabai Péter VÖK elöljáró adta át. A díjazott életútját bemutató laudációt Bánffy Györgyné Sátory Tilda, a PPKSZ tiszteletbeli elnöke ismertette.

Az est a Duna Szimfónikus Zenekarból alakult Kamarazenekar szépen sikerült koncertjével folytatódott, majd a házigazda Kultúrkúria a kedves résztvevőket egy fogadásra hívta meg a Vinotékába. A vendégek elismerően nyilatkoztak a gálaestről, annak méltó lebonyolításáról és hangulatáról.

Számos közösségi tevékenység fűződik az idei díjazott nevéhez. Többek között a Szent Korona Domb létrehozásában, a farsangi bálok megszervezésében, valamint a májusfa-állítás hagyományának újrateremtésében szerzett múlhatatlan érdemeket. Vezeti és irányítja a HÖLPP (Húsz Önkéntes Pesthidegkúti Polgár) és a Szent Korona Domb Őrzőinek csapatát.

Köszönet a kirtartó és kiemelkedő munkáért.

l          Eltemettük Ferencz Évát

2013. november 11-én örök nyugalomra helyezték Ferencz Éva Magyar Örökség Díjas énekművész hamvait.

A temetés Ferencz Éva Miatyánk énekével kezdődött.

A katolikus egyházi szertartást Éva kérésére Lambert Zoltán atya és három paptársa – köztük Esterházy László esperes, máriaremetei plébános atya – celebrálta.

A ravatalnál Takács Bence felolvasta Orbán Viktor miniszterelnök úr levelét.

Ezt követően Dr. Láng Zsolt, Budapest II. kerületének polgármestere mondott gyászbeszédet.

Utána a PPKSZ nevében Jablonkay Gábor elnök búcsúzott el kedves barátunktól. A PPKSZ búcsúztatója.

A pályatársak nevében Faragó Laura köszönt el Évától.

Megbetegedése miatt Erdélyi Zsuzsanna néprajz-tudós hangfelvételről búcsúzott.

A gyászmenet Ferencz Éva „Kelj fel keresztény lélek…” énekével indult el a sírhoz.

A sírnál Budai Ilona énekművész szép éneke mellett helyezték az úrnát a földbe.

A gyászolók a Himnuszt, a Szózatot, a Székely himnuszt, a Boldogasszony anyánk-at énekelve vettek örök búcsút Ferencz Évától.

A temetésen részt vett számos művész, több politikus – köztük Varga Mihály miniszter úr – és sok igaz magyar magánszemély.

Gyászjelentés

Temetés

Életrajz

Ferencz Éva, a gyergyószárhegyí székely család leánygyermeke 1951. június 17-én, Szolnokon küldetéssel érkezett a világra.

Pályaíve a Magyar Televízió Röpülj páva népdalversenyének díjazottjaként indult 1970-ben. A Színház-és Filmművészeti Főiskolán 1977-ben diplomázott. Szeged, Békéscsaba, Szolnok, Sankt Pölten, Bécs és Debrecen színházaiban prózai, operett és musical műfajban aratott sikert. Élete legnagyobb ajándéka, hogy 1993-tól dr. Erdélyi Zsuzsanna az Európa-díjas, Kossuth-díjas néprajzkutató „útitársaként" járhatja a Kárpát-medencét: énekel, imádkozik, missziót végez. Szolgálata jutalmaként a Szent Korona előtt énekelt Esztergomban 2001 augusztusában. A meglelt kincs: nyelvi-lelki emlékeink vezették lemezei kiadására: Világ békessége (1977.), Világ váltságáért (1998.), Idvezlégy Bódog Szent István királ'! (2000.). Tündérvilág (2002). A Testi-lelki kenyerünk (2003).

A Széchenyi Társaság elismerését és a Tinódi-lant díjat szerényen fogadra Ferencz Éva, aki betölti küldetését: azért énekel, hogy „ne vejszenek el a régiek!"

Erdősi Katalin

Ezeket a „Testi-lelki kenyerünk” lemezhez mellékelt füzetkébe írta a már szintén eltávozott Erdősi Katalin.

A lemez kiadása óta 2003-ban Magyar Örökség Díjas is lett, valamint 2001-ben Klebelsberg díjat, 2005-ben kerületi emlékérmet is adományozott neki a II. kerület.

Ferencz Évát a II. kerület saját halottjaként helyezték örök nyugalomra.

l         Békemenet 2013. október 23-án

l          Kerületi 1956-os megemlékezés

2013. október 23-án hagyományosan a Széna téren emlékeztek a II. kerület polgárai az 1956-os forradalom és szabadságharc kitörésének 57. évfordulóján.

A Himnuszt a Kodály Zoltán Általános Iskola, Gimnázium és Zeneiskola kórusával együtt énekeljük el.

Nyitányként Őze Áron színművész Márai Sándor Mennyből az angyal c. versét mondja el.

Dr. Láng Zsolt polgármester úr ünnepi beszédet tart.

Varga Mihály Nemzetgazdasági miniszter úr is ünnepi beszédet mond.

A II. kerület nevében polgármesterünk helyezi el koszorúját.

A Pesthidegkúti Polgári Körök Szövetsége nevében Makra Krisztina vezetőségi tag és Dr. Ujváry Marianne koszorúz.

l          A NEMZETI ÖSSZETARTOZÁS NAPJA 2013

Mint minden évben, most is megtartottuk megemlékezésünket a máriaremetei temlomkertben a Szent Korona Dombunknál. Hála nemzeti kormányunknak, ma nem csak a szomorúság, letargia, elkeseredettség napjáról emlékeztünk az 1920-as tragikus trianoni döntés kapcsán, hanem már második éve a Nemzeti Össztartozás Napját is tartottuk.

Az előkészítést és lebonyolítást a Szent Korona Domb őrzői végezték szívvel-lélekkel – Korényi Zoltán kényszerű távolléte miatt – Zoltán Attila vezetésével.

A meghívó itt olvasható.

Néhány kép a megemlékezésről:

Kis lélekharangok szólaltak meg 16 óra 32 perckor, a rablóbéke aláírásának időpontjában.

Jablonkay Gábor elnök üdvözli a résztvevőket, és  rövid beszédet tart

Ferencz Éva Magyar Örökség Díjas énekművész szívhez szóló éneke

Murányi László két veset mond el

A határokon kívüli területekhez kapcsolódó emlékek, élmények elmondói egy-egy kis zászlót tűznek le
Nagy-Magyarország a fenyőgallyakból kirajzolt határain belül a szóban forgó helyre.

Dr. Szécsényi Nagy István az Erdélyből származó kis harang történetét is elmondja.

Jablonkay Mária tanárnő személyes élményeit, tapasztalatait,
az ifjúságot hazafias szellemre nevelő pedagógiai módszereit ismerteti

Dévai Nagy Kamilla tanítványai gitárkísérettel énekeket adnak elő.

Dr. Láng Zsolt polgármester úr elmondja, hogy a kerületi Önkormányzat épületén
az első nap óta két székely zászló lengedez az ablaka előtt.

Pálfi Zoltán, a Magyar Csodaszarvas Egyesület elnöke székely zászlóval.

A méltóságteljes megemlékezés a Szózat és a Székely Himnusz eléneklésével zárul.

l          PPKSZ MAJ(UNI)ÁLIS 2013

Az idei majális egy nap csúszással juniálissá változott, kis jóindulattal „majuniális” lett. Erich Kästner után szabadon végülis azt is mondhatjuk, hogy az idei majális május 32-re esett. Szó szerint, mert a kissé zord időbe időnként eső is vegyült. Ettől függetlenül a hangulat kitűnő volt, nem hagytuk magunkat a körülményektől befolyásolni.

Íme néhány kép a hangulatos rendezvényről:

Varga Mihály miniszter úr üdvözli a résztvevőket.

A „fiúk” csapata kisebb nehézségek legyőzése után feállította a júniusi májusfát.

Korényi Zoltán, e feladat főfelelőse, ceremóniamestere ismerteti a további teendőket.

Az asztalon már sorakoznak Pesthidegkút tíz településrészének képviseletében a megjelölt borospalackok.

Előbb azonban el kell helyezkedniük az asszonyoknak ill. a férfiaknak a számukra kijelölt padokon,
hogy a hagyományos legénycsúfoló ill. leánycsúfoló nótákat elénekeljék.
Az asszonykórust Schmittné Makray Katalin olimpikon, a volt köztársasági elnök felesége is erősíti (középen).

A férfiak is szép sorban ülnek.

Az asszonykórus már rázendített.

A férfiak sem hagyják annyiban. Nekik is van erősítésük.
Soraikban ül Varga Mihály miniszter és dr. Balsai István alkotmánybíró – igaz, álcázva.

Az éneklés után elkezdődik a megjelölt palackok felerősítése a májusfára.
Minden településrészt egy-egy hölgy képvisel ebben a feladatban, de van férfi segítője.

A feladat végrehajtása után a társaság bevonult a nagyszalonba, hogy evés-ivás közben jókat beszélgessenek.

Sikerült telefonon - a mikrofon és erősítő segítségével mindenki számára hallhatóan – beszélnünk
szegvári gazda barátainkkal, akik idén sajnos nem tudtak eljönni, pedig most is nagyon vártuk őket.

Amikor elérkezett az ideje, ismét a szabadba mentünk, ahol a hölgyek most levették az előzőleg feltett borospalackokat,
és annak adták, aki szerintük aznap a legjobban megérdemelte

Nagy az öröm.

Polgármesterünk, dr. Láng Zsolt is „megkapta a magáét”.

Ez a bor jónak tűnik.

A ceremóniamester is megérdemelten kapja meg borát.

Végül minden palack elkel.

Tercsike, a majális főrendezője fázósan szemléli a csapatot.

Két jókedvű pár.

Rodin: A gondolkodó c. szobra. Tudós embereknél ez teljesen indokolt.

l          ELHUNYT LEGEZA ANTAL

Antal - mint más alkalmakkor is - még legutóbb is elmondta egyik versét a Szent Korona Dombnál.

Rendszeres résztvevője volt a Tere-fere Polgári Nyugdíjas Klub rendezvényeinek, honismereti kirándulásainak.

Ilyenkor nem csak verseivel, hanem áriáival, dalénekléseivel is hozzájárult a jó hangulathoz, a színvonal emeléséhez.

Hiányozni fog.

Isten Veled, Anti! Megőrzünk emlékezetünkben.

l          MÁRCIUS 15-I ÜNNEPSÉG PESTHIDEGKÚTON

2013. március 15-re ítéletidő köszöntött be. Havazás, viharos szél, hóvihar érkezett. Emiatt a szabadtéri ünnepségeket az egész országban lemondták.

A pesthidegkúti ófalui templomnál a szokásos megemlékezésre ezúttal kivételesen a templomban került sor. Az ünnepségen dr. Csabai Péter pesthidegkúti elöljáró mondott ünnepi beszédet.

A PPKSZ koszorúját Bozzay Kató és Molnár Ferenc helyezte el.

Dr. Csabai Péter ünnepi beszéde:

Tisztelt Hölgyeim és Uraim!

Tisztelt ünneplő, emlékező Barátaim!

1989 óta immáron 24. alkalommal ünnepelhetünk szabadon, visszaemlékezve az 1848-49-es magyar forradalom és szabadságharcra, melynek idén ünnepeljük 165. évfordulóját Nemzeti ünnepünk mindannyiunk számára minden évben a hazafias összefogás és a nemzethez tartozás szimbóluma.

A magyar szabadság és függetlenségi harc ugyan elbukott és hiába követte az elnyomó hatalom, a Habsburg-Lotharingiai Ház véres megtorlása, a nemzet tartását nem tudta derékba törni. Megindult a belső polgári átalakulás, új felelősen gondolkodó társadalmi réteg született. Megnyílt az út az igazságos közteherviselés, a parlamenti demokrácia és az intézményrendszer kiépítése előtt.

A múlt mindig üzen, mindig tanít, mindig szolgálja a jövőt. Ha nem ismerjük a múltat, nem értjük a jelent, akkor hogyan építhetünk nemzeti jövőt magunk és utódaink számára?

Vajon mit üzennek nekünk a 48-as hazafiak a szabadság, egyenlőség, testvériség jelszavakkal? Vegyük sorba:

Szabadság: A megszálló szovjet katonák elhagyták hazánkat, szabadok lettünk. De vajon maradt-e elég erőnk és tudásunk, hogy földjeinket, vizünket, természeti kincseinket, értékes ingatlanjainkat, valamint nemzeti kultúránkat megvédjük, hogy független kormányunk jogalkotását idegen hatalmak ne befolyásolják, hogy adósrabszolgaságunkból felszabaduljunk.

Egyenlőség: Az egyenlő közteherviselés nem csak az állampolgárokra, hanem a belföldi és főleg külföldi vállalkozásokra is vonatkozik. Egyenlően kell viselni a terheket és a kockázatokat, amelyek bennünket sújtanak.

Testvériség: A mai korban a testvériség gondolatához a szolidaritás eszméje áll a legközelebb. Szolidárisnak kell lennünk többek között a hátrányos helyzetűekkel, a társadalom sejtjét és jövőjét meghatározó családokkal és  napjaink aktualitásához tartozó a székely autonómiáért küzdőkkel, valamint a visszatérő tél fogságába kerülőkkel.

Korunkban a tiszta erkölcs, becsület, szavahihetőség, igaz hazaszeretet hiánycikk, melyeket nem a plázák és szupermarketek polcain, egyes TV csatornák megmondó műsoraiban kell keresnünk. Ebben segít bennünket Március 15-e. Tanácsot ad, kíséri életünket, ha elbizonytalanodunk, eltévelyedünk. Elég dicső történelmünk e világítótornyára tekintenünk, hogy erkölcsi, morális fénye segítsen bennünket, hogy visszataláljunk a helyes útra.

Független magyar demokráciánk alapköveinek lerakását még nem fejeztük be. Nemzetellenes belső és más érdekeket szolgáló külső erők nemzeti függetlenségünket veszélyeztetik.

Éljen 1848. március 15-e, éljen a haza!

Köszönöm megtisztelő figyelmüket.

l          GYÁSZHÍR

V

2013. január 13-án, 65 éves korában elhunyt Bődey Sándor, a PPKSZ alapító tagja. Mindnyájunk számára nagy veszteség. Sándor a PPKSZ megalakulásában is aktív szerepet játszott. Eddigi 11 éves tevékenységünk egyik motorja volt. Önálló kezdeményezéseivel jó célokat szolgált. Nevéhez fűződik a Pesthidegkúton kívül is híressé, látogatottá vált Templomkerti esték rendezvénysorozat a Máriaremetei bazilika támogatására. E sorozaton világ- és országos hírű művészek vállaltak jótékonysági szereplést. Számos egyéb rendezvény megszervezése és megrendezése is az ő nevéhez kötődik.

Távozása pótolhatatlan űrt hagy maga után. Emlékét megőrizzük.

Isten Veled Sándor! Nem felejtünk el.

Nekrológ a II. kerület honlapján: http://www.masodikkerulet.hu/hirek/bucsu_bodey_sandor_2013_01_14.html

Ugyanez honlapunkon pdf formátumban itt olvasható.

Esterházy László esperes atya gyászmisén mondott beszéde itt olvasható (pdf dokumentum).

Az altemplomban lévő sírhelynél Dr. Láng Zsolt polgármester úr és Schmittné Makray Katalin, a Templomkerti Esték háziasszonya megható szavakkal, megrendülten búcsúzott Sándortól.

l          Átadták a Hidegkúti Rendészeti Központot

2012. december 4-én ünnepélyesen átadták a Rezeda utcában a Hidegkúti Rendészeti Központot. Az új létesítmény a közbiztonság növelését segíti Pesthidegkúton. Az épület felújítását és a hozzá tartozó térfigyelő és informatikai rendszer kiépítését a II. kerületi Önkormányzat 65 millió Ft költséggel és nagyon sok áldozatos munkával végezte el.

A létesítményt Dr. Pintér Sándor belügyminiszter úr és Dr. Láng Zsolt polgármester úr adta át ünnepélyes keretek közt. A megnyitón Dr. Hatala József országos, Dr. Tóth Tamás budapesti rendőr-főkapitány és Seres Ernő II. kerületi rendőrkapitány is részt vett. Az új központot Esterházy László katolikus esperes, Kovács Gergely református és Fodor Viktor evangélikus lelkész is megáldotta.

Köszönjük az új központot, és azt, hogy vigyáznak biztonságunkra.

Az ünnepélyes átadás percei

Az együttműködés kézfogással való megpecsételése

A mindig éber „szem”

A rendezvény moderátora, Balaton Balázs sajtóreferens magára vonta
polgármesterünk és a II. kerületi rendőrkapitány figyelmét is. Az első igazoltatás
J.

l          Rákóczi emléktúra Felvidéken

A PPKSZ Tere-fere Polgári Nyugdíjas Klubja 2012. november 14-én a Felvidékre látogatott. A kirándulás II. Rákóczi Ferenc jegyében zajlott. Az első állomás Borsi volt, amelynek kastélyában II. Rákóczi Ferenc meglátta a napvilágot. Itt egy ízig-vérig magyar ember volt igen lelkes, hazafias lelkületű kalauzunk.

Utunk másik célállomása Kassa volt. Itt ellátogattunk a Szent Erzsébet Dómba, amelynek altemplomában, a Rákóczi kriptában őrzik a fejedelem hamvait, mióta hazaszállították Rodostóból. Akkor még senki sem gondolta volna, hogy a nagy fejedelem nemsokára már megint nem hazai földön alussza örök álmát. Szívszorító élmény ez a látogatás.

A kirándulás képei.

l          Elhunyt Tivadar atya

Dr. Vida Tivadar atya, aki a Szent Korona Dombnál és egyéb ünnepségeinken, rendezvényeinken is barátként vendégünk volt, a Budaligeti Polgári Kör tagja tragikus autóbaleset áldozata lett. Testvéröccsével szülőföldjükre, Felvidékre tartottak, amikor a tragédia bekövetkezett. Az Úristen adja meg neki az örök üdvösség kegyelmét!

Gyászjelentés (pdf dokumentum)