English

 

A házról

Miért mi?

Alaprajz

Képek

Árak

Kedvezményes ajánlat

Megközelítés

Szobafoglalás

A Bakony alján, a Balaton-felvidék északi karéjában bújik meg a festői szépségű kicsinyke falu, Kapolcs. Fölé emelkedik féltő szeretettel a Kecskekő, melynek lankáit a helybeliek Kali Pusztának nevezik.

Az elénk táruló kilátás szinte belénk fojtja a lélegzetet, a hátunk mögött madárzenekar ad koncertet. A madárhangversenyen kívül Kapolcs a színhelye nyaranta a Művészetek Völgye rendezvénysorozatnak, amely az ország egyik legjelentosebb zenei, színházi, képzoművészeti fesztiválja.
Kali Puszta a bejárata a hatalmas kiterjedésű Természetvédelmi körzetnek is, amely számtalan kisebb-nagyobb barangolást kínál az ide látogatóknak: Kálomisz tó, Király kő, Kőfejtő, Pokol lik, Szőke forrás...

Kali Puszta ma egy kis falusi gazdaság színhelye, ahol családias, békés környezetben élnek együtt oshonos magyar háziállataink. A mezőn legelésző lovak és csikók teszik még meghittebbé a táj varázsát.


Régi hatalmas körtefa árnyékában egy meghitt parasztház bújik meg. A házat kívül- belül teljesen felújítottuk, kamrájából fürdőszobát alakítottunk ki, de szobájának és konyhájának bútorzatát a faluban talált hagyományos paraszti bútorokból állítottuk össze. A házban három önálló lakás van, lakásonként két-két ággyal és gyerekággyal.

Bár a ház egy Vörösmarty Mihály nevű helybéli pásztoremberről kapta a nevét, szerettünk volna nagy magyar romantikusunknak is emléket állítani azzal, hogy a neves költõ és író egy-egy mûvérõl neveztük el lakásainkat.

Baráti társaságok együtt borozgathatnak a második lakáshoz tartozó, de külön bejárattal is megközelíthetõ eredeti hangulatú borospincében.

A lakásokat az ott tartózkodás alatt hetente egyszer takarítjuk, cseréljük az ágyneműt illetve törülközőket. Természetesen külön kérésre a takarításra sűrűbben is sor kerülhet.
Reggelit házi tejjel, házi kolbásszal biztosítunk. Ebéd, vacsora elfogyasztására több étterem, vendéglő és kocsma kínálkozik.

A csodálatos elhelyezésű istálló tetőterében nagyobb család vendégül látására is alkalmas a „Magyar vár” elnevezésű lakásunk, amely akár 7 fő számára is kényelmes konyhával, fürdővel mesés kilátással a Dörögdi medencére.

A vendégek részt vehetnek a gazdaság mindennapi életében. Amennyiben lóháton érkeznének, lovuknak is szállást, takarmányt tudunk biztosítani, fedett nyári lóállásainkban.

-------------------------------------------------------------

Miért mi?

Palya Bea és a Kaláka együttes tagjai már évek óta a „Vörösmarty” házban szállnak meg a Művészetek Völgye Fesztivál idején.

Egyik gyermek vendégünk írta a vendégkönyvünkbe: "Ez Magyarország legjobb helye."

A londoni Telegraph lap Travel T 11 rovata Kapolcsról és a „Vörösmarty” házról ezt írja:

A kocsi oldalra dőlt, mint egy hajó, amikor a kocsis megadta a jelet a bakról. A két pej kanca zabláját ropogtatva, kecses lépésekben kezdte szedni a lábát.
Átkeltünk egy széles árkon, hogy a túloldalon szabadabb futásnak eredhessünk. Foltokban napfény szűrődött át a fák ágain keresztül, pillangók röpdöstek ide-oda az árnyékban. Meleg volt, a lovak fénylettek a verejtéktől.

Körülöttünk a dús táj lágy dombjai színes palettáját adták a színeknek: – sárgásbarna, arany és zöld. Gyepbe vájt homokos utak a ragyogó napsütésben, fák között felbukkanó festői falvak kis fehér templomokkal, az erdők sötét tónusai a dombokon, kecses ecsetvonásoknak tűntek a mezők rezes búzatábláihoz képest.
Ilyen hangulatban voltam, amióta csak elhagytam a farmot. Egy órája tartott már az út, tölgyfák leomló ágai alatt a köveken rázkódva. Az egyetlen ember, akit ez alatt az idő alatt láttunk két férfi és egy nő volt, akik éppen kukoricát kapáltak.

Mintha csak egy jelenet lett volna a viktoriánus Angliából. Minden pillanatban vártam, hogy Thomas Hardy megjelenjék, amint ellenkező irányba haladva megkérdezi az utat Casterbridge felé.
Csak hogy ez nem Anglia, hanem Magyarország, északra a Balatontól, Európa legnagyobb édesvizű tavától.

A farmon igényesen átépített régi kőház fogadja az önellátó vendégeket.
Időzz itt, ahol legfeljebb a tojótyúkok pletykálása vagy a kötekedő libák veszekedése tart ébren.

.

-------------------------------------------------------------

Alaprajz
(mutasson a helyiségekre)

   

 

 

---------------------------------------------------------------

Árak 2014

"Vörösmarty" ház

1. lakás "Csongor és Tünde" (két fő+ 1-2 gyerek): 15 000 Ft/éjszaka

2. lakás "Tündérvölgy" és "Sírva vígad a magyar" boros pince (két fő +1-2 gyerek): 15 000 Ft/ éjszaka

3. lakás "Szép Ilonka" (két fő) 10 000 Ft/éjszaka

"Magyar vár" lakás az istálló tetőterében (akár 7 főig) 12 000 Ft/ éjszaka


Minden 7. nap ingyenes!

Gyerekágy 14 év alatt ingyenes
Rendkívüli takarítás: 1500 Ft/alkalom
Rendkívüli ágynemű-törülköző: 500 Ft/fő


Lótartás

Lótartás nyári állásban + takarmány naponta: 2 500 Ft/nap
14 napnál hosszabb tartózkodás esetén: 2 000 Ft/nap
Egy hónapnál hosszabb tartózkodás esetén: 1 500 Ft/nap


Fizetés készpénzben vagy Szép kártyával

---------------------------------------------------------------

Kedvezményes ajánlat

Kapcsolódjon ki barátaival együtt!
Dupla élvezet akár majdnem féláron!

Ha egyszerre két lakást, de főleg ha az egész házat veszi ki, nemcsak zavartalanul pihenhet, de barátaival, szeretteivel használhatja az egész házat, kertet, az összes felszereléssel és borospincével együtt. Ezen felül még jelentős kedvezményeket is kap!

1. és 3. lakás együtt 20 000 Ft/éjszaka (120 000 Ft/ lakás/ hét)
1.-2.-3. lakás együtt 25 000 Ft/éjszaka (150 000 Ft/ lakás/hét)

Minden 7. nap ebben az esetben is ingyen!

A kedvezmények igénybevételének feltétele legalább 3 éjszaka eltöltése!

 


---------------------------------------------------------------

Megközelítés

Cím: 8294 Kapolcs, Dózsa u. 61.

GPS koordináták

„Vörösmarty ház” N 46°57'11" E 17°36'29"
„Magyar vár” N 46°57'10" E 17°36'22
"

---------------------------------------------------------------
Szobafoglalás

Tel: +36 30 248 8842
E-mail: vorosmartyhaz@t-online.hu

 

"Vörösmarty" ház
négy napraforgós, összkomfortos üdülőház
8294 Kapolcs, Dózsa u. 61.