Megjelent a Nagy Kerékpáros Túrakönyv IV.

100 kerékpártúra Magyarországon

Bővebben

Új! Megjelent! Új!

A 100 kerékpártúra Magyarországon című könyv 100 kerékpáros körtúrát gyűjtött egybe Magyarországon, a túrák döntő része (80 db) 20-40km hosszúságú körtúra. A könyvben található még 20-22 darab egynapos körtúra is, 45-80 kilométeres túratávval. A túrák nagy többsége Természetvédelmi Területek, Nemzeti Parkok mentén halad. Főbb túra helyszínek: Budai-hegység, Pilis, Börzsöny, Karancs-Medves, Mátra, Bükk, Tisza-tó, Tisza, Gerecse, Szigetköz, Bakony, Balaton-felvidék, Őrség, Göcsej, Mecsek, Duna.... Nyolc túra a szomszédos (Ausztria, Szlovákia, Szlovénia) országokba is átnyúlik. A könyv 35-35 túrát hozott át a Nagy kerékpáros Túrakönyv IV.-V. kötetéből és 30 darab teljesen új túra készült hozzá. A túra leírást itt is kiegészíti: a túratáv, az összes emelkedés, a földes útszakasz hossza (ha van), a túra kiindulópontja Bp.-től, a nehézségi fok, a túraidő és a tájékozódásról leírt adat, valamint a természeti mutató, az erdősültségi mutató és a kiindulási pont GPS koordinátája.

 • Méret: 165x240mm, ragasztókötés
 • Terjedelem: 240 oldal, több mint 500 színes képpel, 1.200000 léptékű térképpel


Akciós ár: 3990Ft helyett 3290 Ft +postai költség: 550 Ft (előre utalás esetén) = 3840Ft
A Nagy kerékpáros Túrakönyv köteteivel kombinálva egyedi árajánlatot adunk.

Nagy Kerékpáros Túrakönyv I.

Bővebben

2015-ös, bővített kiadás!

A Nagy kerékpáros túrakönyv első könyve a magyarországi egy napos túrákról szól. A 36 egy napos körtúra az ország legszebb helyeit járja körbe, érintjük az összes nagyobb középhegységünket, turisztikailag fontos tájegységünket. A túrák átlagos hossza 60-70 kilométer közötti. A tájékozódást segíti a túrákról készült térkép, a magassági diagram és a túraleírás. További információk: a túratáv, az összes emelkedés, a földes útszakasz hossza (ha van), a túra kiindulópontja Bp.-től, a nehézségi fok, a túraidő és a tájékozódásról leírt adat, valamint a természeti mutató, az erdősültségi mutató és a kiindulásipont GPS koordinátája. A túra felsorolás előtt, a kerékpárszerelésről, és a kerékpáros túrázásról is találhatunk információkat. A túrák kiválasztásánál a legfontosabb szempont volt a nagybetűs természet felfedezése Magyarországon. A túrák háromnegyede átlagos erőnléttel, kezdőknek is ajánlható.

 • Méret: 165x240mm, spirál kötés
 • Terjedelem: 136 oldal, 270 színes képpel, 1:200000 léptékű térképpel

Akciós ár 2990 Ft helyett 2190 Ft +postai költség (550 Ft)

Nagy Kerékpáros Túrakönyv II.

Bővebben a II. kötetről

2014-es, bővített kiadás!

A Nagy Kerékpáros Túrakönyv második kötete, folytatja az első könyv egy napos túráit (20 túra), valamint tartalmaz 6 db két napos, 1 db három napos és 3 db négy napos túrát. Az egy napos túrák átlagos hossza 50-60 kilométer közötti és kisebb szint emelkedésű, mint az első könyvben. Főbb helyszínei a Balaton, a Szigetköz, a dunántúli középhegységek és dombvidék, de találunk túrát a bükkben és a zempléni hegységben is. A túra számozások az egyes helyszíneken folytatják az első könyv megkezdett sorozatát, tehát a két kötet együtt alkot egészet. A rövid túrák mindegyike átlagos erőnléttel, kezdőknek is ajánlható. A több napos túrák nagyobb túratávja már az aktívabb túrázóknak szól, akik rendelkeznek táborozási gyakorlattal is. A tájékozódást itt is segíti a túrákhoz készült térkép, a magassági diagram, a túraleírás. További információk: a túratáv, a összes emelkedés, a földes útszakasz hossza (ha van), a túra kiindulópontja Bp.-től, a nehézségi fok, a túraidő és a tájékozódásról leírt adat valamint a természeti mutató, az erdősültségi mutató és a kiindulópont GPS koordinátája.

 • Méret: 165x240mm, spirálkötés
 • Terjedelem: 144 oldal, 350 színes képpel, 1:200000 léptékű térképekkel

Akciós ár 2990 Ft helyett 2190 Ft +postai költség (550 Ft)

Az első két kötet együttes ára 3980 Ft +postai költség (550 Ft)

Nagy Kerékpáros Túrakönyv III.

Lapozgató a III. kötethezLapozgató

A Nagy Kerékpáros Túrakönyv harmadik kötete szakít az eddigi sorral, és a környező országokban tesz főként egy napos kirándulásokat. Szlovákia - tőlünk könnyen elérhető - meseszép hegységei közelében teszünk 9 db egy napos körtúrát. A túrák nehézségi foka hasonló, vagy kisebb, mintegy Mátrai vagy Bükk túra az első kötetben. A 19 db  Ausztriai egy napos körtúra három, Magyarországon is ismert régió köré csoportosul: a Mura menti, a salzkammerguti és a stájerországi helyszínekre. A kocsival Budapestről 4-6 órára levő helyeken kristály tiszta patakokkal, a kék mindenféle árnyalatában tündöklő tavakkal, égbetörő, fenyvesekkel borított hegyekkel találkozhatunk. A túrák egy része átlagos kondícióval is teljesíthető. Szlovéniából 4 körtúrát ajánlunk, melyek az Alpok közeli tartományokba vezetnek, az ország legszebb látnivalóit érintve. Természetesen ebben a könyvben is megtaláljuk a túrákhoz a térképet, a magassági diagramot, a leírást, valamint a túra alap paramétereit.

 • Méret: 165x240 mm, spirálkötés
 • Terjedelem: 120 oldal, 240 színes képpel, 1:200000, ill 1: 350000 léptékű térképekkel

Akciós ár 2890 Ft helyett 2090 Ft +postai költség (550 Ft)

Bármely három kötet együttes ára 6190 Ft
(a postai költséget mi álljuk)

Nagy Kerékpáros Túrakönyv IV.

Bővebben a IV. kötetről

A Nagy kerékpáros Túrakönyv 4. kötete a magyarországi rövid körtúrákról szól. A 49 db rövid túra, folytatása az első két könyv anyagának, ezért a túrák számozása is ezt követi. A túrák nagyrésze 15-40 kilométer hosszúságú, de van néhány egy napos túrának is beillő (50 km feletti) túra. Igyekeztünk, az ismert túrahelyszíneken (Pilis, Bükk, Bakony...) is teljesen új túrákat tenni, ezért az átfedés az előző könyvekkel minimális. A rövid túra jellegből adódóan, olyan új helyeket is felfedeztünk, mint az Alpokalja, a Szajki tavak, a gemenci erdő, vagy a Tisza-tó. A rövidebb túratávnak köszönhetően a leíró rész is rövidült, ezért a túrák 2 oldalon is elfértek, az eddigi 3 helyett, így mind tartalmában, mind mennyiségre több lett a könyv az előzőekhez képest. Természetesen most is van a túrákhoz térkép és diagram is, a fontosabb paraméterek ismertetése mellett. A túrák döntő részét átlagos erőnléttel, kezdők is teljesíthetik.

 • Méret: 165x240 mm, spirálkötés
 • Terjedelem: 120 oldal, 240 színes képpel, 1:150000 léptékű térképpel

Akciós ár 2990 Ft helyett 2190 Ft +postai költség (550 Ft)

Bármely négy kötet ára együttesen: 8000 Ft
(a postai költséget mi álljuk)

Bővebben

A Nagy Kerékpáros Túrakönyv  5. kötete folytatja a 4. könyv rövid körtúráinak sorát. A 49 új körtúra (20-40 km), olyan teljesen új helyszíneket érint, mint például a Nagy-berek, a Sokorói-dombság, a Sárvíz, Csepel-sziget, Szalontai-hegység (Aggtelek NP) vagy az Ormánság... Ezeken felül a klasszikus helyszíneken is új túrák születtek: ellátogatunk a Soproni-hegység, és a Kőszegi-hegység legvadregényesebb zugaiba, felfedezzük a  Gerecse, a Bakony,  a Bükk, a Mecsek eddig be nem járt részeit. 6 túrával felkeressük az első négy könyvben még nem ismertetett Tiszántúlt is (Bereg, Nagy-sárrét, Tiszazug...).  A könnyed kerekezés szerelmesei 16 olyan új túrát találnak, amelyek a szinte teljesen sík útvanaluk miatt magassági diagram nélkül készültek, ezek a túrák általában folyók menti gátakon haladnak. A megszokott magassági diagram, túraleírás és térképen felül a 7 paraméteres túra jellemzők tovább bővültek, a természeti, az erdősültségi mutatókkal és a kiindulási pont GPS koordinátáival.

 • Méret: 165x240 mm, spirálkötés
 • Terjedelem: 120 oldal, 240 színes képpel, 1:150000 léptékű térképpel

Akciós ár 2990 Ft helyett 2390 Ft +postai költség (550 Ft)

Az öt kötet ára együttesen: 9900 Ft
(a postai költséget mi álljuk)

 

rendeléstanácsokjavítás