HARKÁNY ÉS KÖRNYÉKE

KezőlapGYÓGY- ÉS STRANDFÜRDŐHARKÁNY ÉS KÖRNYÉKE

Szálláshelyeink:

SZENT ISTVÁN UTCA 8. SZENT ISTVÁN UTCA 30. HOMOK UTCA 59. LOMB UTCA 3.

kapcsolat

Harkány

Baranya megyében, 23 km-re a 2010 Európa Kulturális Fővárosának otthont adó Pécstől, és 8 km-re a horvát határtól fekszik a gyógyforrásáról híres nemzetközi hírű 185 éves múlttal rendelkező Harkányfürdő. Délről a Dráva határolja, nyugatról az Ormánság, északról és keletről pedig a Villányi-hegység fogja közre Harkányt. A szemet gyönyörködtető vidéknek van egy igen értékes kincse, a melegvizű gyógyforrás, melynek köszönhetően kialakult Harkány gyógy idegenforgalma. Hazánk minden tájáról és Európa országaiból nagy számban érkeznek a gyógyulást, felfrissülést remélő, és a pihenni, szórakozni vágyó vendégek. Az idelátogatók számára számos maradandó élményt nyújt a fürdő és környéke. Harkány múltjához hűen őrzi történelmét, ugyanakkor egy modern kisváros mindennapjait éli. Harkány közvetlen szomszédaival, a nemrég átadott Thermal Spa Siklós élményfürdővel, felújitott várral és belvárossal büszkélkedő Siklóssal és a világszerte híres történelmi villányi borvidékkel várja kedves vendégeit.

www.harkany.hu
www.harkanyfurdo.hu

Harkány környéke
 
Harkány környéke bővelkedik látnivalókban. Sellye kastély, kastély-parkkal ormánysági tájházzal Kórós, Drávaiványi, Kovácshida, melynek fakazettás temploma az Ormánság látnivalóinak egyik egyedülálló eleme. Kovácshida és Matty szintén a régi, kedvelt horgászparadicsomok közé tartozik. Az Európa legtisztább vizű folyójaként emlegetett Dráva viszont nem csak kiváló horgászhelyekkel, hanem hajókirándulással, illetve a Duna-Dráva Nemzeti Park minden szépségével várja a kirándulókat. A drávaszabolcsi hajóállomásra Harkányból öt-tíz perc alatt érhetünk, s ha már Drávaszabolcson járunk, érdemes fontolóra vennünk egy Donji Miholjaci kiruccanást is, Majláth kastélyba, és az arborétumba. Árpád-kori templomok: Túronyban, illetve Nagyharsányban. Nagyharsány-Villány-Villánykövesd, Palkonya utat mindenképp érdemes bejárnunk, hiszen ennek mentén juthatunk el többek között Magyarország egyetlen olyan várába, a siklósi várba, amely fennállása óta mindvégig lakott volt, s így különleges épségben maradt ránk.

www.siklos.hu
www.siklosivar.hu

Siklóstól északra, Máriagyűd kéttornyú temploma, már messziről jelzi a legendás kegyhelyet, s a templomba belépve, lenyűgöző szépségű templombelső inti csendre lelkünket.
Tovább, Nagyharsány-Villány felé autózva érdemes felkeresnünk a híres nagyharsányi szoborparkot. Itt kirándulást tehetünk a Szársomlyóra is, igaz, a csúcs ostromlása kizárólag csoportosan, vezetővel lehetséges. A másfél-kétórás program során páratlan szépségű tájban, flórában-faunában gyönyörködhetünk.
A kifejezetten kényelmes hegyi sétára vágyóknak jó szívvel ajánljuk a Harkánytól északra elterülő Tenkes-hegyet, sziklabarázdás gerincéről nagyszerű panoráma tárul elénk minden irányban.
Rövid környékbeli utazásunk befejezéseképp mi mást ajánlhatnánk, mint Villányt, Villánykövesdet, Palkonyát, mely vidék mára a világ egyik elismerten legrangosabb borvidékének számít.

www.villany.hu
www.villanyiborvidek.hu