Objektumok és képek beszúrása

A Beszúrás menü Objektum paranccsal megjelenő párbeszédablakból választhatunk. A jobboldali (“Fájlból készít”) fülére kattintva megkereshetjük a beszúrandó fájl nevét. Itt most az “újat készít” ablaka látható. A teljes listát “kivetítettük” az ábránkra (ezekből egyszerre csak 8 látható az ablakban):

Külön jegyzetre lenne szükség, hogy mindegyiket felsoroljuk. Az Olvasó maga próbáljon ki közülük néhányat. Egy általános megjegyzés azonban szükséges (különösen azok számára, akik eddig Word 6 vagy az alatti változatokkal dolgoztak): Alapértelmezésben a Szövegen kívülre ablakban pipa van. Ha így visszük be az objektumot külön kell gondoskodni a helyéről, arról, hogy a dokumentum többi része hogyan helyezkedjék el az objektumhoz viszonyítva (az objektumra a jobboldali egérgombbal kattintva megjelenő “Objektum formázása” vagy “Kép formázása” ablak segítségével). Ha azt akarjuk, hogy az objektum mindig azon a helyen legyen ahol a bevitelkor állt a kurzor, a “Szövegen kívülre” pipát meg kell szüntetni.  
A legfontosabb és leginkább használatos eljárásokról (ábrák, ClipArt kezelése) részletes ismertetést és gyakorlati feladatokat közöl Dúl Imre anyagában a Rajzok és alakzatok fejezet (A Rajz menü, Képek kezelése, A kép eszköztár, Diagramok, Szervezeti ábrák pontjai). 
Nyomtatás

Elkészült a dokumentum, most már hozzákezdhetünk a nyomtatáshoz. Előbb azonban célszerű áttekinteni munkánk eredményét. A nyomtatási kép előhívható a Szokásos eszköztár ikonjára vagy a Fájl menü Nyomtatási kép sorára kattintva. A legfelső sorban megjelenő ikonok segítségével egy vagy több (egyszerre maximum 24) oldal kerül a képernyőre. Utóbbi esetben a szöveg - természetesen - nem olvasható, csak az általános formát tekinthetjük át. Ha egy-egy részt mégis részletesebben akarunk látni egy olyan oldalt, ahol éppen a kurzor tartózkodik, a balról második gombra (a nagyítóra) kattintva ez az oldal teljes képernyő méretű lesz. Az ujabb kattintással az előbbi kis méret visszaáll.

Ha minden megfelel, a baloldali gombra vagy Fájl menü Nyomtatás sorára kattintva a nyomtatás párbeszédablaka jelenik meg.
Ezen kiválasztható, hogy melyik nyomtatót akarjuk használni (az ábrára a jobboldali nyíllal lehívható további két nyomtatót is felvittük.) A Nyomtatási tartomány ablakban megjelölhetjük, hogy mely oldalakat nyomtassa, a Nyomtatás ablakban pedig, hogy ebből a tartományból minden vagy csak a páros ill. páratlan oldalakat. A Tulajdonságok füllel a géphez illesztett és kiválasztott nyomtató saját párbeszédablakában további kijelölésekre is lehetőség van. (Ezt mindenki maga próbálja ki, ha eddig még nem tette.)

Amikor nagyon biztosak vagyunk az eredményben, nem kell a nyomtatási képet előhívnunk, közvetlenül is elindíthatjuk a nyomtatást a Szokásos eszköztár Nyomtatás gombjára kattintva. Ekkor az előző (vagy ha ilyen nem volt, az alapértelmezett) beállítások szerint azonnal megkezdődik az egész (!) dokumentum nyomtatása.