V a r g a   D o m o k o s  G y ö r g y     h o n l a p j a

 

 

 

Nekem tetszik  

Sokszor lát, hall vagy olvas az ember olyat, amit rögtön szeretne megosztani valakivel... Hogy éppen mire hívom fel itt a figyelmet, ennek egyetlen szigorú feltétele van:
nekem tetszik.

Tetszik, mert szép. Tiszta... Tisztességes... Tetszik, mert bátor. Mert szembemenetel... Hatalmakkal... Kordivatokkal... Tetszik, mert „Szép az, amit szeretettel nézünk”. S mert „A Szép igaz, s az Igaz szép”.

Legyen elég ennyi! "
 


  Egy jó könyv

 

Szalai Erzsébet: Az ÚJKAPITALIZMUS és ami utána jöhet...

   

Egy mondat a könyvből:

 

„... a kapitalizmusban érvényesülő szabadpiaci racionalistás teljesen szükségszerű módon hozza létre azokat a gazdasági monopóliumokat, gazdasági hatalmi centrumokat, amelyek azután irracionális erőként hatva megrázkódtatásszerű erővel kérdőjelezik meg a szabadpiaci racionalitás működését.”

   

Egy gondolat a könyvből:

 

„... a világot ma három szenvedély irányítja: a profit iránti soha ki nem elégíthető vágy, a munkamánia és a fogyasztási mánia. (...) A ma uralkodó szenvedélyek elválasztják egymástól az embereket. Egyre többen szenvednek, szoronganak a magánytól. Mert az ember antropológiai adottságaiból adódóan társas lény. Ezért – talán a magánytól való rettegés és a közösség iránti olthatatlan vágy lehet az a szenvedély, mely képes lehet ellenszegülni a profithajszának, a munkaalkoholizmusnak és az anyagi javak mérhetetlen habzsolásának. A bennünk rejlő ’elemi jó’ – melyet ma fordított elfojtás révén tudatunk mélyére szorítunk – tényleg utat törhet magának.”

     

 Egy jó hely

 

Kolompos Családi Tábor

Szerencs, 2007 június

   

Részlet feljegyzésemből:

„Szemünk előtt az aprók csetlenek-botlanak, nagy komolyan, játékos Kolompos-muzsikára, de idehallik odabentről az apák kemény verbunkosa, padlódöngölése, térdcsapkodása is. Könnyű,  nyitott sátrak alatt ücsörgünk, hosszan sorakozó asztalok mellett, dülöngélő padokon. A vaslábak hol egyike, hol másika kapja magát, beleszalad a pompás kastélykert – már és még kollégiumkert – pázsitos  földjébe, s ha nem egymásra is vigyázva lovagoljuk meg az ülőalkalmatosságot, bizony, borul ott kicsi, nagy egyaránt.

 

Csak az a különös – tűnödöm el -, hogy ki tudja, hányadik napja vagyunk már itt, de senkinek nem jut eszébe odarakni egy kisebb kő- vagy falapot a nyughatatlan lábak alá. De még csak szólni sem, mondjuk, a főkolomposnak (haha, milyen jól esik magunkban így nevezni a népszerű népzene-együttes  fejét!), hogy lásd be, öregem, ez azért szörnyen ingatag és rettenetesen baleseteveszélyes, itt azonnal tenni kell valamit!

 

Mintha itt a táborban ösztönösen is szembemenetelnénk mindenféle világrendekkel és -trendekkel. Másutt, ha befizetjük a szolgáltatás díját, elvárjuk érte a biztonságos kényelmet és a kényelmes biztonságot. Itt meg szinte öntudatlanul is fenntartjuk ezt az  áldatlannak tűnő állapotot, csak mert van abban valami ellenállhatatlanul jó érzés, hogy minden idegszálunkkal - apró izommozgásunkkal – odafigyelünk egymásra.”

Egy szép film

 

Vincent Van-Gogh

 

Álomszép képek, álomszép ének!

 S milyen nyughatatlan lélektől indult útjára – itt, a magyar világhálón – énfelém!

 

Egy félelmetes film

 

Megesszük a világot

http://www.lelkiismeret88.hu/about2237.html

 

Ezt a filmet – írtam egy „túloldali” szociológusnak – „már csak azért is elküldöm - továbbítom - Neked, mert sem az eredeti levél írója, sem az a fórum, ahol a film megnézhető, éppenséggel nem mondható baloldalinak. Viszont - miként ez harcias aggódásukból egyértelműen kiderül - tisztességesnek...”.

 

„Nagyon köszönöm, nagyon tanulságos” – jött a felelet.

 

Igazából már csak ebben hiszek...

 

Egy tanulságos film

 

Tomcat leoltja Csiszárt a Mokkában
http://www.youtube.com/watch?v=W50t67z9mKM

 

Ebben a tévés beszélgetésben rendszerkisiklásunk szinte minden eleme – oka, magyarázata – fülöncsíphető. A Tomcat-en látványosan hüledező – amúgy nagy befolyású –  műsorvezető egyetlen pillanatra észre nem venné, hogy éppen olyan hű kiszolgálója most a hatalmi  önkénynek, mint ahogy elődei szolgálták a véres koncepciós pereket..

 

Az igazság szépsége

 

Nemzeti Jogvédő Alapítvány

 

Az ilyen civileknek és civil szervezeteknek köszönhetően vannak megszámlálva a gyurcsányi áldemokrácia percei...

   

·         A megritkított emléktörvények és a Szabadság téri szovjet önkényuralmi emlékmű (2007. július 5.)

·         Sorozatban szűnnek meg a rendőrökkel szembeni eljárások az elkövetők felderíthetetlensége miatt: megszüntették Vértesaljai László jezsuita pap tavaly október 23-án történt rendőri bántalmazása miatti büntetőeljárást is (2007. július 4.)

·         A Nemzeti Jogvédő Alapítvány az Alkotmánybírósághoz fordult a passzív engedetlenséget büntetni rendelő szabálysértés alkotmányellenességének megállapítása érdekében (2007. július 4.)

·         Újabb felmentések: megszüntette a bíróság Novák Előd és két társa ellen 2007. április 4-én indult szabálysértési eljárásokat (2007. július 5.)

·         2007. július 3-án tárgyalja a Fővárosi Bíróság egy tavaly október 23-án jogellenesen előállított és fogva tartott, majd utóbb felmentett személy kártérítési perét (2007. július 2.)

·         Pert indítottak a Legfelsőbb Bíróság ellen Kristóf László felmentése miatt (2007. július 2.)

·         Válasz az MTV Zrt. hírigazgatójának a Magyar Nemzet 2007. június 5-ei és a Magyar Hírlap 2007. június 6-ai számaiban "az MTV székház ostroma" kapcsán tett nyilatkozataira (2007. június 26.)

·         Pert nyert a honvédséggel szemben a tavaly őszi tüntetés miatt elbocsátott katona (2007. június 25.)

·         Újabb fejlemények a Budaházy György elleni büntetőeljárásban (2007. június 15.)

·         Megkezdődött a Fővárosi Bíróságon a BRFK Toroczkai László ellen indított kártérítési pere. (2007. június 18.)

·         A tavaly őszi eseményekkel kapcsolatban megvádolt újabb négy fiatal büntetőpere kezdődik június 11-én a Pesti Központi Kerületi Bíróságon: az ügyészség a vádat a tüntetőkkel szemben erőszakosan fellépő rendőrök vallomására alapozza. (2007. június 8.)

·         Felmentette a bíróság a Kossuth téri kordonbontásnál tüntetőket (2007. június 8.)

·         A Nemzeti Jogvédő Alapítvány vezetői, dr. Zétényi Zsolt kuratóriumi elnök és dr. Gaudi-Nagy Tamás kuratóriumi ügyvezető dedikálnak a Budapesti Könyvhéten 2007. június 3-án (2007. június 1.)

·         Kell-e közkegyelem a tavaly őszi események miatt megvádoltaknak? (2007. június 1.)

·         Megszüntették Tomcattal szemben a csoportosan elkövetetett hivatalos személy elleni erőszak bűntette miatt, a 2006. szeptember 18-i események kapcsán indult büntetőeljárást (2007. május 31.)

·         Indítvány a Szabadság téri tüntetők ellen közérdekű üzem működésének megzavarása bűntett miatt folyamatba tett büntetőeljárás megszüntetésére (2007. május 29.)

·         Fővárosi Bíróság 2007. május 30-án 15 órára kitűzte dr. Képíró Sándor felperesnek - Népszava Szerkesztősége alperes ellen, sajtó-helyreigazítás iránti perében az első tárgyalást (2007. május 29.)

·         Kártérítési pert indítottak a BRFK ellen a gesztenyéskerti tüntetés feloszlatása miatt (MTI nyomán, NJA hír - 2007. május 23.)

·         Meghívó 2007. május 23-án a budai Gesztenyés-kertben tartandó sajtótájékoztatóra. (2007. május 21.)

Téma: A Lelkiismeret '88 Csoport 2003. december 1-jei tüntetésének jogellenes feloszlatása során meghurcolt 31 tüntető személyes szabadság, emberi méltóság és gyülekezési jog megsértése miatt kártérítési pert indított a BRFK ellen

·         Alkotmánybírósághoz fordult a Nemzeti Jogvédő Alapítvány a védői jogok korlátozása miatt (2007. május 16.)

·         Elindult az Összefogás az Igazságért Program (2007. május 16.)

·         Felmentették Budaházy Györgyöt és hét társát is az EU ellenes kampány-plakátok terjesztése miatt indult büntetőeljárásban (2007. május 14.)

·         Önkényuralmi jelkép használatának vétsége vádja alóli felmentést kimondó felülvizsgálati ítélet teljes szövege a Szabad Magyarországért Mozgalom EU csatlakozás elleni, 2003-as kampány-plakátjának terjesztőinek ügyében (2007. május 9.)

·         Toroczkai nem élt vissza a gyülekezési joggal a Szabadság téren (2007. május 9.)

·         A Nemzeti Jogvédő Alapítvány állásfoglalása az észtországi szovjet katonai emlékmű eltávolításának jelentőségéről (2007. május 8.)

·         Dr.Zétényi Zsolt, dr. Gyulai Zoltán és Simon Wiesenthal 1992-ban folytatott bécsi beszélgetése, amely üzen a mának (2007. április 26.)

·         Felmentette a Legfelsőbb Bíróság a Szabad Magyarországért Mozgalom EU csatlakozás elleni, 2003-as kampány-plakátjának terjesztőit (2007. április 12.)

·         Elrettentő fellépés a délvidéki Emberi Jogi Központ ellen (2007. április 9.)

·         Közlemény Budaházy György büntető védelméről (2007. március 16.)

·         Összefoglaló a Civil Jogász Bizottság Jelentése V-VI. és a IX. fejezeteiről (2007. március 20.)

·         A Nemzeti Jogvédő Alapítvány és a Társaság a Szabadságjogokért jogvédő szervezetek sajtóközleménye a "Jogszerű intézkedéssel szembeni engedetlenség" elnevezésű új szabálysértés alkotmányellenességéről (2007. március 12.)

·         Közlemény dr. Képíró Sándor volt csendőrszázados ügyében: végrehajthatatlan az 1944-ben hozott jogerős, 10 év fegyházbüntetést kiszabó ítélet (2007. március 9.)

·         Közzétette jelentését a Civil Jogász Bizottság (2007. március 9.)

·         A kormány készül: tilos a „passzív” ellenállás a rendőrökkel szemben (2007. március 9.)

·         Meghívó Sajtótájékoztatóra - dr. Képíró Sándor ügyében(2007. február 28.)

·         Egykori alkotmánybírák levele Frattini biztoshoz (2007. február 22.)

·         Az ORFK szerint is jogsértő a Kossuth téri kordon határozatlan időre történő fenntartása (2007. február 19.)

·         Sikerre vezetett az újabb inkasszó is a BRFK ellen (2007. február 14.)

·         Folytatódik a BRFK jogi vesszőfutása, Kulcsár Anna, Magyar Nemzet, 2007. január 31. (2. oldal) (2007. február 8.)

·         Novák Elődöt is felmentették az október 23-i dobolós ügyében - 2007-02-06. 23:11:23 kuruc.info (2007. február 8.)

·         Szalay Péter és Gaudi Nagy Tamás véleménye a Kossuth téri kordon elbontásáról - MTI 2007-02-02 19:37 (2007. február 7.)

·         Büntető feljelentés a Kárpátia együttes dobosa és barátja elleni 2006. október 23-i rendőri brutalitás miatt (2007. február 6.)

·         Büntető feljelentés dr. Papp Lajos szívsebész professzor rendőri bántalmazása miatt (2007. február 5.)

·         Morvai Krisztina nyílt levele Lomnici Zoltánnak, Gatter Lászlónak és Frech Ágnesnek (2007. február 2.)

·         Már nem gyanúsított a 2006. szeptemberi tüntetések kapcsán súlyos bűncselekménnyel összefüggésbe hozott történész-levéltáros (2007. január 31.)

·         Részletes beszámoló a Nemzeti Jogvédő Alapítvány 2007. január 29-én A JOGVÉDELEM SIKEREI a 2006. ÉVBEN címmel tartott sajtótájékoztatjáról (2007. január 31.)

·         Beszámoló A NEMZETI JOGVÉDŐ ALAPÍTVÁNY 2006. évi tevékenységéről (2007. január 30.)

·         A JOGVÉDELEM SIKEREI 2006. ÉVBEN - A Nemzeti Jogvédő Alapítvány sajtótájékoztatója (2007. január 29.)

·         Tudósítás a berni egyetemen a budapesti 2006-os őszi eseményekről tartott kongresszusról (2007. január 26.)

·         A svájciak szerint brutális volt a rendőrség (2007. január 25.)

·         TGM: A parancsnokok előre tudták, hogy lesz brutalitás (2007. január 25.)

·         A rendőrség nem akar fizetni, újabb inkasszó a BRFK ellen (2007. január 21.)

·         Kocsis Imre és társai incasso útján hajtották be a BRFK-tól a jogerős ítélet szerint járó kártérítést (2007. január 8.)

·         Nácivadászok célkeresztjében a volt csendőr százados, Magyar Nemzet, 2006. december 16.(2006. december 18.)

·         Brüsszeli téma volt a rendőri brutalitás (2006. december 18.)

·         A Nemzeti Jogvédő Alapítvány büntető feljelentése a 2006. október 23-i budapesti rendőri cselekmények miatt (2006. december 4.)

·         Jogerősen felmentettek egy okt 23-i tüntetőt (2006.december 6.)

·         A 61 évre elítélt 5 délvidéki (temerini) fiú szüleinek segélyiáltása és a fiatalok alkotmányos fellebbezése a Szerb Alkotmánybírósághoz (2006. december 5.)

·         ENSZ-bizottság bírálja a magyar rendőröket (2006. november 28.)

·         Tanúkat keresünk!

·         A Legfelsőbb Bíróság szerint is jogellenes volt a Lelkiismeret ’88 Csoport 2003. december 1-ejei gesztenyéskerti tüntetésének rendőrségi feloszlatása (2006. november 23.)
Az alábbi linken a tárgyalás mozgóképes összefoglalója tekinthető meg!
Az alábbi linken olvasható az ítélet teljes szövege!

·         Feljelentés egy katolikus pap rendőrségi meghurcolása miatt (2006. november 22.)

·         Felülvizsgálati tárgyalás 2006. november 22-én a gesztenyéskerti tüntetés rendőrségi feloszlatása jogellenességének megállapítása iránt folyó perben (2006. november 20.)

·         Félmilliós kártérítésre ítélték a BRFK-t (2006. november 20.)
Az alábbi linken olvasható az ítélet teljes szövege!

·         Tanúk kerestetnek - felhívás (2006. november 15.)

·         Az Országos Választási Bizottság 564/2006. (XI. 13.) határozata (2006. november 13.)

·         Törvényt hoztak a szovjet emlékmű lebontásáért (2006. november 9.)

·         Ismét jogerősen kártérítésre kötelezték a BRFK-t jogellenes rendőri intézkedés miatt (2006. november 9.)

·         Székely fiatal magyar börtönben (2006. november 9.)

·         Révész Máriusz országgyűlési képviselő feljelentése október 23-i rendőri bántalmazás miatt (2006. november 7.)

·         Milyen szempontok alapján oszlat a rendőrség ? (2006. november 7.)

·         MEGHÍVÓ az 1956-os SZABADSÁGHARC eltiprásának 50. évfordulójáról történő megemlékezésre (2006. november 3.)

·         Szikinger István és Gaudi-Nagy Tamás jogi elemzése az október 23-i rendőri akciókról a Budapest TV-n ! (2006. november 2.)

·         Rendőri túlkapások 2006. október 23-án: jogszabályi háttér, esetek, tudnivalók feljelentéshez, panaszhoz, kártérítéshez (2006. október 28.)

·         Rendőri brutalitás a Váci utcában - videó /falanx.hu/ (2006. október 27.)

·         A Független Jogász Fórum Választmányának állásfoglalása a magyarországi alkotmányos válságról (2006. október 27.)

·         ABOSZ feljelentése ismeretlen tettes ellen - a 2006. október 23-i tömegoszlatás- foglalkozás körében elkövetett veszélyeztetés miatt (2006.október 27.)

·         Nyílt levél a Magyar Köztársaság közjogi méltóságainak (2006. október 25.)

·         Hírügynökségi beszámoló az Országgyűlés emberi jogi és rendészeti bizottáságának együttes üléséről (2006. október 25.)

·         Állítsák meg a rendőri erőszakot! (2006. október 24.)

·         Dr. Eva Maria Barki nyílt levele Dr. Bene László Országos Rendőr-főkapitány Úrnak (2006. október 24.)

·         A VIII. Nagy Szittya Történelmi Világkongresszus zárónyilatkozata (2006. október 19.)

·         Hírügynökségi beszámoló az Országgyűlés emberi jogi bizottáságának a "2006. szeptember 18-19-20-án éjszaka Budapest utcáin foganatosított rendőri intézkedések jogszerűségéről és hatékonyságáról" tárgykörben tartott üléséről (2006. október 13.)

·         A Fővárosi Bíróság helybenhagyta a PKKB bűnösséget kimondó ítéletét az EU csatlakozás ellenes plakátok ügyében (2006. október 11.)

·         Lovas István nyílt levele Sólyom László köztársasági elnöknek az amnesztiáért (2006. október 12.)

·         Önkéntes, védő útján történő jelentkezés ellenére előzetesbe helyeztek egy Szabadság téri tüntetőt (2006. október 4.)

·         A Nemzeti Jogvédő Alapítvány tudomására jutott újabb rendőri túlkapások a szeptember 18-i és az azt követő tüntetésekkel összefüggésben (2006. október 3.)

·         Archív hírek

oOo