V a r g a   D o m o k o s  G y ö r g y     h o n l a p j a

 

 

 

 

 

 

FITTYFIRITY BARÁTI KÖR

 

 

 

T a r t a l o m

 

 

Alapvetés

„Legyen a Fittyfirity Baráti Körök alapfilozófiája, hogy jó jónak lenni. Akinek nem jó, az kerülje el a baráti kört. Van elég nyűgünk, bajunk a világban, kár lenne szaporítani. Kevés alkalmunk van viszont olyanokkal összejönni, akik hasonlóképpen szíves örömest foglalkoznak, sőt, szórakoznak értelmes dolgokkal.”

 

Lélekáradás

Dobán alakult meg az első Fittyfirity Baráti Kör

„Alig győztem ezek után számba venni gyermek és felnőtt vendéglátóinknak – tanítónak, óvónőnek, igazgatónak, polgármesternek, megyei alispánnak –, lám, mi mindent képes összekötni Fittyfirity: szegényt a gazdaggal, gyereket a felnőttel, a határon innenieket a határon túliakkal, az irodalomszeretőket, a jó lelkeket; előbb egy-egy baráti körben, aztán majd, reményeim szerint, a baráti köröket is egymással: elébb ugyancsak a világhálón át egy közös honlap közös szerkesztésével, később pedig személyes találkozások, személyes élménybeszámolók, tapasztalatcserék révén is.”

 

Kedves Gyerekek! 

Verzár Éva levele

„Nagyhatalom a leírt szó! Olyan, mint amikor nagypapátok kezet fog valakivel, s ezzel megpecsételnek valamit, amit illik aztán meg is tartani. Ezért adtunk helyet nektek a Toronyban, hogy könnyebben megtarthassátok anyanyelveteket, hogy segítsünk titeket a fejlődésben. Még nem tudjuk, mire lesz erőnk, csak annyit tudunk, hogy az akarat megvan hozzá, fogadjátok szeretettel.”