Rolika
Hozzávalók a tésztához:
- 7 tojás
- 17 dkg porcukor
- 1 csomag vaníliás cukor
- 7 dkg zsemlemorzsa
- 1 csomag sütőpor
- 20 dkg darált dió
Hozzávalók a krémhez:
- 2 csomag karamellás pudingpor
- fél liter tej
- 2 tojássárgája
- 1 kocka Rama margarin
- 15 dkg porcukor
- 1 csomag babapiskóta
- tejszínhab
- meggylekvár
Elkészítése:
Hét tojássárgáját 17 dkg porcukorral habosra keverünk, hozzáteszünk egy csomag
vaníliás cukrot és egy sütőport. Hozzákeverünk 7 dkg zsemlemorzsát, 1 evőkanál lisztet, 20 dkg darált
diót, 7 tojás felvert habját, pici rumot és a tésztát megsütjük forró, előmegelegített sütőben.
Két karamellás pudingot fél liter tejben felfőzünk. Melegen 2 tojássárgáját belekeverünk és kihűtjük.
Egy kocka Rama margarint és 15 dkg porcukrot kikeverünk és ehhez adjuk hozzá a már kihűlt pudingot,
alaposan összedolgozzuk, hogy sima krémet kapjunk. A krém felét rákenjük az elkészített tésztára.
Kávés, rumos meleg tejben egy csomag babapiskótát megáztatunk és rárakjuk a krémet, majd a krém másik
felét is rásimítjuk. A tetejére tejszínhabot simítunk, majd meggylekvárral vékonyan lekenjük a kissé
megszilárdult tejszínhab felszínét.
JÓ ÉTVÁGYAT!