A 4 tojást 3 evőkanál mézzel, 3 evőkanál tejjel és 15 dkg cukorral tálban, gőzön állandóan keverve felmelegítjük.(kb. 10 perc) Hozzáöntjük az 1 mokkáskanál sütőporral elkevert 45 dkg lisztet, és gyorsan összegyúrjuk.Két részre osztjuk.
Erősen lisztezett deszkán kinyújtjuk. Tepsi hátoldalán közepesen meleg sütőben 2 lapot sütünk. (kb. 10-15 perc). Az így elkészített lapokat vékonyan megkenjük baracklekvárral, almatölteléket teszünk rá, és a második tésztalappal beborítjuk. Tiszta konyharuhával letakarjuk, 20 perc múlva szeleteljük.
Almatöltelék:1,5 kg almát meghámozunk, lereszeljük, és megpároljuk. Mielőtt levesszük a tűzről, belekeverünk 25 dkg darált diót, 30 dkg cukrot, törött fahéjat. Melegen kenjük a tésztalapok közé.