Fatörzs
Hozzávalók a tésztához:
- 6 tojás
- 15 dkg cukor
- 1 evőkanál liszt
- 1/2 cs. sütőpor
- 20 dkg darált dió
Hozzávalók a töltelékhez:
- 20 dkg vaj
- 3 dkg kakaópor
- 20 dkg cukor
Elkészítése:
A 6 tojássárgát a 15 dkg cukorral habosra keverjük.Az 1 evőkanál lisztet, 1/2 cs. sütőport és 20 dkg darált diót teszünk hozzá, végül a tojások felvert habját. Zsírozott, lisztezett tepsibe töltjük, egyenletesen elsimítjuk, és megsütjük. Még melegen feltekerjük. Ezt többször megismételjük, nehogy a gőztől összeragadjon. Ha kihűlt, a következő képpel töltjük meg:
20dkg vajat, 20dkg porcukrot, 3 dkg kakaóporral habosra kavarunk. Megtöltjük atésztát, tetejét is bekenjük a krémmel, és villával meghúzogatjuk. Ha megfagy, igazi fakéregnek látszik a krém.
JÓ ÉTVÁGYAT!