Banántekercs
Hozzávalók a tésztához:
- 5 tojás
- 4 kanál kristálycukor
- 1 púpozott kanál liszt
- 1,5 kanál kakaó
- 1 kávéskanál szódabikarbóna
Hozzávalók a krémhez:
- 1,5 dl tej
- 2 dkg sima liszt
- 1 csomag vaníliás cukor
- 10 dkg porcukor
- 15 dkg vaj
- 2 banán
Elkészítése:
Úgy keverjük ki mint a piskótát és sütőpapírral bélelt tepsiben (40×22 cm-es)
sütjük ki. Ha megsült, a papírt óvatosan levesszük róla, úgy hogy egészben maradjon a papír, mert ezzel együtt tekerjük fel a tésztát.
Összefőzzük a tejet, a lisztet és a vaníliás cukrot. amikor kihűlt 10 dkg porcukrot és 15 dkg vajat
hozzákeverünk. A kihűlt tekercsre kenjük, majd 2 egyenesebb banánt hosszában ráteszünk a közepére
és újból feltekerjük. Megszórjuk porcukorral, majd visszatekerjük a sütőpapírba és hűtőben
megdermesztjük.
JÓ ÉTVÁGYAT!