Csőke és Társa
Konzulens Iroda

 

 

  CÉGÜNKRŐL


                   Együtt - jó irányba
Az Uniós tagsággal megszűnt Magyarország vámterületi önállósága, része lettünk az Unió vámterületének. A más tagállamokkal közös határokon megszűnt a vámkezelés, és az áruk szabad áramlása az általános forgalmi adó szabályozásában is speciális szabályokat eredményezett.

Felértékelődött az addig sem jelentéktelen általános forgalmi adó területe. Új fogalmakat és eljárásokat kellett megtanulni, nemcsak a Közösségen belüli kereskedelmet bonyolító cégeknek, hanem az Adóhatóságnak is. A kezdeti bizonytalanságok után nagy erőkkel végzi ellenőrzési tevékenységét a Vámhatóság és az APEH, utóbbi tevékenységének jelentős hányadát az általános forgalmi adó revíziója teszi ki.

Felismerve az adózási szakterület rendkívüli jelentőségét, a csatlakozást követően – partnereink igényeihez is igazodva – Irodánk szolgáltatási palettáját bővítettük. A vámjogi szakterületen túl a teljes külkereskedelmi áruforgalmat érintő, azaz mind a harmadik országos, mind a Közösségen belüli ügyletek általános forgalmi adójával komplexen foglalkozunk.

Célunk,hogy kielégítsük azon speciális vám-és adójogi szakmai igényeket, melyek a külkereskedelmi forgalmat bonyolítók mindennapjaiban jelentkeznek. A gazdasági életben előforduló problémák komplex értelmezése, megoldása csak azok összefüggéseiben lehetséges.

Az időben érkező tanács segít megoldani azokat a - nem egyszer kritikus - helyzeteket, amelyekkel a gazdálkodóknak naponta szembe kell néznie. Alapvető filozófiánk és célunk, hogy partnereink üzleti sikere és szaktanácsadói munkánk hatékonysága együtt, egymást erősítve valósuljon meg.

Ajánlatunk:

·        Rendszerfelülvizsgálat:
vámügyi és adójogi(áfa) szempontú.

·    Külkereskedelmi áruforgalommal kapcsolatos
adó- és vámtanácsadás.

·        Hatósági ellenőrzések kapcsán
vámszakértő általi cégképviselet ellátása.

 

Jó szívvel ajánljuk vám-és adójogi szolgáltatásainkat, melyek igénybevételéhez felajánljuk egy kötelezettség nélküli, szóbeli konzultáció lehetőségét.

 

Dr.Kristóf Mária               Csőke József

 

 

freestat.hu

 

Ajánlatunk részleteiRendszerfelülvizsgálat:
vámügyi és adójogi(áfa) szempontú

Külkereskedelemmel kapcsolatos
adó- és vámtanácsadás

Hatósági ellenőrzések kapcsán
vámszakértő általi cégképviselet ellátása

Szakmai kompetenciák

Referenciák 

 

Kapcsolódó oldalakVám és Pénzügyőrség Országos
Parancsnoksága


Adó és Pénzügyi Ellenőrzési Hivatal

Központi Statisztikai Hivatal

MNB napi deviza árfolyamok

 

 

Elérhetőségünk

3508 Miskolc, Tábortűz u. 9.

Fax: 46/560-354

Mobil: 30/950-8461
          30/978-5895

E-mail: csokevam@t-online.hu