Az Én kis pelletem

Előszó kicsiknek és nagyoknak egyaránt
A mese örök idők óta társa az embernek mikor bajban, nyomorúságban, forgandó szerencsében van. Valaha meséltek a tűznél, hogy aztán emlékezzenek a tett veszedelmes pillanatában az intő szavakra. A mese tanulsággal is szolgál, sajnos nem mindig a cselekvő ember javára. Mégis azt mondom, hogy cselekedj, mert különben elveszik a mozgató gondolat javító szándéka. Magamról annyit, hogy eddig a leírt pillanatig szerencsés flótásnak tarthatom magam, mert túléltem sorsom minden veszedelmét, mivel nem voltam tudatában e gondolatoknak. Hogy ezek után mit hoz a sors, azt már csak a magam javára írhatom és ez így van rendjén.

Különösen azoknak ajánlom e könyvet, akik végigszenvedték egy sorstársuk öngyilkosságát.
És azoknak tartozok köszönettel akik végigszenvedik e könyvem elolvasását.
-------------------------------------------------------------------
Ez a történet abban a Magyarországi erdőben esett meg, ahol az éhes vadász duplacsővű puskával vadászik. Az Én kis pelletem nagyon éhes volt szintén ezért elhatározta, hogy kezdésnek megeszi a legropogósabb érett mmakkot. Igen ám, csakhogy amelyik fa odújában lakott, csak egy számára ehetőnek tartható makk volt Lakott a fán még egy agresszív vadmacska aki bizony nem szerette az Én kis pelletem makkját. Akkor még lakott a fán egy rakás együgyű bogár is de Őket nem ismerjük, nem szokták mindig elmesélni az Ő kis történetüket. És végül lakott a fán még egy élőlény, egy elemezavarodott lény, de ő vele úgy illett hogy nem eszünk makkot. Ők négyen laktak ezen a fán, azonban történetünk csak az Én kis pelletemről szól, hármójukról külön külön talán egyszer majd mesélek nektek.
-------------------------------------------------------------------
A tisztaság fél egészség!
-------------------------------------------------------------------
Mi a...
Hol is kezdjem? Talán azzal kezdem ami most történik.
AZ agresszív vadmacska gondolt egyet és odaült enni az Én kis pelletem makkjához. Nem látta a makkot, de Ő is éhes volt és gondolta eszik egyet. De mikor az Én kis pelletem meglátta a macskát, a macska huss elugrott aztán el is tűnt a fa mélyén. Az Én kis pelletem gondolta ez a macska bizony nem szereti a makkot. Valószínű egeret evett ez a macska, hiszen a macska nagyon szereti az egeret, de ezt mégsem tudjuk, csak annyit hogy a macska hamarosan visszajött a közelbe amitől az Én kis pelletemnek egy picit múlott az éhsége. Biztos Ő jólakott. Mintha hallott volna a macskától egy kis korgást, arcán nyugodság volt, akkor bizony ehetett. Aztán eszébe jutott az Én kis pelletemnek hogy látott az erdőben egy lényt akit fel is ismert, de már elfelejtette hogy egy szarvas volt, vagy őzike az biztos, hogy nagyon szép és nagy agancsa volt. Meg is szólitotta, mégpedig a nevén és akkor egyszer csak kisütött a nap. Ennyire emlékszik és rögtön éhes lett majd jólakottság érzés töltöte el de előtte meg megfájdult a hasa. Ekkor a macska felnyivákolt, hogy mia, így félig, és elhussant.
-------------------------------------------------------------------
És egyszer csak...
Pár órával később, bár nagyon sok minden történt addig, de most csak a fontos dolgokról beszélünk, az Én kis pelletem elmesélte a macska gazdájának, hogy mi történt a mai napon. A macska gazdája azt válaszolta, hogy mi van ha a macska meg akar enni téged. Az Én kis pelletem rögtön futott hozzám elmesélni hogy mi a nagy helyzet. Eközben egyre éhesebb lett az Én kis pelletem aztán sorozatosan párszor éhes és jólakott pedig nem evett semmit. A macsk a gazdája meg ott ült a szokott helyén és csak mondta mondta a magáét, hogy ezt is meg azt is el kell mondani az ismerősöknek. Innentől az Én kis pelletemnek kezdtek zavarossá válni a dolgok ráadásul megjelent a macska a közelben vagy mégse, az biztos, hogy a gazdája már ott állt meggörnyedve az Én kis pelletem mellett. Kínjában felröhögött az Én kis pelletem, mire megkérdezte vagy a macska vagy a gazdája, hogy mi van. Az emlékek innen kezdve elhomályosulnak pedig csak most meséli az Én kis pelletem. Rémlik hogy elment a macska és a gazdája a fa egy másik pontjára aztán visszajöttek. De az Én kis pelletemnek már folytonossá vált az éhsége.
És egyszer csak...
-------------------------------------------------------------------
Mi történik a világban?
Nem kell megijedni csak elmentem gondolkodni és az Én kis pelletemet magára hagytam. A gondolkodás közben... de most hív a barátom, fel kell vennem mert megígértem neki hogy beszélünk majd. A mesében amit papírra vetnének lett egy kis zökkenő de azt hiszem megoldottuk a szerkesztő urakkal. Stipistopival és Leánybaráttal.
A mesémet most már tudom folytatni, szóval felhívott a barátom és többek közt megbeszéltük azt is hogy a pellet az nem állat hanem szecska, növényi darálék és aminek a gazdája vagyok az a nagy pele és nem is mókuska, mintahogy hitte mindenki, hogy többet tudjatok róla gyermekeim nézessétek meg az anyukátokkal az interneten, de Én már ezeke után is a kis pelémet az Én kis Pelletemnek fogom hívni így most már nagy betűvel megérdemel egy tapsot. (a szerkesztőnek: ezeke (sic!) Tudjátok gyermekeim a könyvben a sic! azt jelenti hogy így irandó másrészt a sicc a macska elgergetését is jelenti. Hát ez itt most zavarosra sikeredett miközben az Én kis Pelletem szimplán csak éhes. Kedves gyermekeim, hogy ti is értsétek, az Én kis Pelletemnek megsajdult a gyomra és erre körülötte feje tetejére áll a világ.
--------------------------------------------------------------------
Picit tisztázódnak a dolgok...
Ezek után másnap az Én kis Pelletem találkozott egy cickánnyal. Jaj de jó újabb felismert lény az erdőben. Utánanéztem az Én kis Pelletem számára a google-n keresztül a wikipédián, hogy a cickány megeszi az egeret. Jaj de jó, akkor, vagy mégse acickánynak is rám fájdul a foga. Az éhség a tetőpontjára hágott miközben Én arra gondoltam, mindenki ezt a szegény kis Pelletemet vakegérnek hiszi. És sajnos az nem látja hogy őt tápláléknak hiszik, de mégsem vakegér teljesen, mert látja a macskát, a cickányt csak nincs tapasztalata abban, hogy hogyan táplálkozzon velük közösen, ahogy ezt végiggondoltam felébredt a macska és odajött kérdezősködni, vagy a gazdija nem látom tisztán. Na Én is vakegér vagyok. Vagy egyszerűen vak. Ez a macska lesz mert nyávog is közben úgy kérdezősködik, s ahogy megláttam letámadott a macska gazdája, FRanciaországról kérdezősködött nem válaszoltunk, csak megtárgyaltuk egymás közt, hogy éppen mi folyik itt. Az Én kis Pelletem újra éhezni kezdett, nekem meg a torkomba kezdett valami nyomás feléledni. Nagyon aggódom az Én kis Pelletemért, Én nem számítok engem megehet a sárkány eleget éltem már 55 éves vagynék, de az Én kis pelletem még csak pár napos. Lenyugodtak a kedélyek, na most kéne el menni tisztálkodni, szólok is az Én kis Pelletemnek, hogy ő is tisztálkodjon meg, de nem akar, csak mondaná a magáét.
Gyerekek azért Ti most menjetek el tisztálkodni, itt valami letisztult ezt ki kell használni és a gazdátokat is hívjátok magatokkal tisztálkodni és meséljétek el neki, hogy mi történt a minapig bezárólag.


-------------------------------------------------------------------
Mi a másik fele?
-------------------------------------------------------------------
Beszélni kéne Róla!
Arra ébredtem, hogy az Én kis Pelletem gyomrában áll a bál. Mit volt mit tenni elmentem vele játszani a fánk tövébe. Utána jól megrázogattam őt arra gondolván de jó lenne ha az Én kis Pelletem zabálhatna. El is meséltem ezt a cica gazdájának, hogy hadd nevessen Ő is egy jóízűt. Ezután Ő is elment a fa tövébe ugyanoda játszani egy kicsit, vagy ki tudja mi az a macskajaj. Visszajött és nekiállt aludni és még neki állt feljebb, de ez csak gondolatban, És akkor nekem is eszembe jutott, hogy elmenjek a fa tövébe játszani a gurigámmal, de nem tettem mert az olyan magányos dolog. Az Én kis Pelletem gyomra összehúzodott, de közben mardossa őt az éhség, Én is szívesen megmardosnám az Én kis Pelletem gyomrát, hogy elmúljon Neki az éhsége. De nem lehet itt mert a közelben figyel a cica és a gazdája alvást színlelve, menjek ki a fa tövébe mardosni, de azt gusztustalannak tartják egyesek. Csúcs ez a gondolat! Mindenkinek csúcs volt az Én kis Pelletemnek és a cica gazdájának neki kétszeresen is de ki tudja, a cica gazdája sose beszélt róla.
-------------------------------------------------------------------
Mi a fene?
Álljon előbb itt egy vicc:
A nyuszika ül az erdő szélén és reszeli a körmét. Arra jön a medve s megkérdi:
- Hát te meg mit csinálsz, nyuszika?
- Hegyezem a körmeimet és ha majd jön az oroszlán, széttépem darabokra.
Nem sokkal később befut a farkas, és ő is megkérdezi nyuszikát:
- Mit csinálsz, nyuszika?
- Hegyezem a körmeim, és ha jön majd az oroszlán, jól széttépem.
Rövid várakozás után arra jön az oroszlán, és megkérdezi:
- Mit csinálsz, nyuszika?
- Reszelgetem a körmeim és hülyeségeket beszélek.

A cica gazdája nem rég rám célozva említette e vicc létezését, és most rákérdeztem a mibenlétére, azonban a cica és gazdája nemi is hebegett-habogott hanem az elején kezdte a végével és a végén kezdte az elejével, cserélgette a szereplőket a medvét tette a végére stb stb stb de nem lehet tudni előre.
-------------------------------------------------------------------
Hru azaz How are you azaz Hogy vagy?
Az Én kis Pelletemnek már a zsenge makkra fáj a foga, mondom is neki néha hogy bizony akkor jön a duplacsövű puskával a vadász és belegondolni is rossz mi támad rá néha az emberre. Én meg ezt hogy leírom itten azt hiszem hogy a világirodalom remekei közé vonulok de közben csak belebetegszem a zsenge húsú makkba. Inkább az orvost várnám mint egy vadászt aki összevissza lövöldözik céltalanul. Leírnék egy maradandó viccet is ide, de az nagyon rossz hatással lenne a Ti zsenge fülecskéketekre. Tele van csúnya szavakkal és azt minek írjam ide, ilyenkor be kell csukni a fület és csak akkor kinyitni rá, ha értitek is miről van szó. Vadász vadász minek jársz te ide...? Ez most egy ilyen rövid fejezetecske lett, mert a fülem is belezúg a sok hülyeségbe,csaka jobbik korábban az emlékeim szerint mind a kettő, de minek taglaljak itt olyan dolgokat amiket még az orvos bácsik rmekei se értenek tisztán. Vadász vadász, minek jársz Te ide? Szerencslevél szerint jó hogy alszik a cica, mert ez Neki is nagyon sok. EGyetlen gyógymód van, nem több is de azt még nem tudjuk. Semmiképp se a zsenge makkot megenni, hiszen attól elromlik aa gyomrunk, sürgősen kell keresni egy érett makkot és azon el lehet csástogni, na iiiiitten (sic!) be is fejezem. Hoy kerül ide az erdőbe egy delfin? El fog pusztulni víz nélkül, partra vettett hal. Ez megint őrület! A cica ilyenkor csak annyit mond hogy hru és megesz. Tisztább nem világosabb valamivel, rendet kéne rakni aházikónkban, de ezt csak Anyu meg Apu mondja állandóan tök értelmetlenül, na nekem is kicsúszoott (sic!) egy csúnya szó a számon, Az ilyet be kéne zárni.
-------------------------------------------------------------------
KI az a Szeneslapátú Szerencslevél?
A szerencs forgandó mondanák (sic!) a felnőttek, ha nem ácsingóznának mindig a pénznyereményre. Mi az a pénz? Egy két há... Aki nem lép egyszerre na majd vacsorát estére nem kap: mondja felnőtteknek a rigmus, amit nem kántálnám el Nektek, mert nem akarok hatással lenni Rátok, amiben nem értek egetverően egyet. Lesz még ezzel mindenkinek problémája de nem Nektek. Ha szerencsénk van. A szeneslapát egy nagy szív alakú lapát, ami a kemény szívmunka lényege. A szerencslevél olyan mint egy falevél egy oldala zöldebb, mint a fonákja ami meg nem annyira élénk, homályosabb halványzöldebb. A zöldebb felét a nap süti, akkor bizony szernegetes szerencsénk van, mint a fergeteges szerencse de ez most szernegetes, máskor a halványzöldebb felét a hold süti, olyankor nincs szerencsénk. Elmentem mosni. Piros lett a mosógépvíz, nagyon megijedtem, pedig csak egy piros törülözőt raktam a mosógép vízébe.ABba is hagytam a mosást, nem kellett volna, erőfeszítést kellett volna tenni, de pazarlásnak tekintettem vízben energiában időben, majd holnap folytatom gondoltam, de nem lesz szerencsém és minden össze fog esküdni ellenem addigra és akkor vége a napi szintű mosásnak. Hogy jön ide a pénz? Krákogi azt mondja, hogy felejtsem el, mert eredetileg az Én kis Pelletemről kell írni, de hát ilyen bolygatott az élet, bonyolult szólt Krákogi, de ne törődjünk vele Ő megfázott. Ki nem látja? És a pénz? Egyszerre minden, krákogások, szívmunkák, melyik a fontosabb? Hát mind a kettő, akkor Krákogi is fontosakról beszél, de mindenen túl el jön annak is az d ... (sic!) ennek is eljön az ideje, hogy rendbetegyük...
--------------------------------------------------------------------
Amikor az egerentyű eszi a ciccanttyút.
Jó pár nap telt el az előző fejezet leírása óta, Én már kínomban mogyorót rágcsigálok miközben azt mondják a szakértők, hogy fasírtot kéne majszolnom dögivel. Egy fasírtot meg is ettem a mai nap, az utolsó mogyorót meg meghagyom, úgy döntötte, (sic!) későbbiekre. A cica gazdája is megszólalt, hogy fázik, Én meg teljesen ki vagyok idegileg, hogy mindenki összevissza beszél, de csak egy pillanatra. Ha most megeszem a mogyorótakkor bizont (sic!) mondom ki vagyok idegileg, de ez inkább már őrültség. Ránéztem a mogyoróra, magyarán szemezgetek vele. Nem történt semmi baj. Durva gondolat jutott eszemebe, ilyen csak a felnőttek eszében jár, de mindenesetre bántó, ha most iy (sic!) megismétlem itt egy felnőtt állna velem szemben. Nem mesélek továbbnektek (sic!) ijesztő, ami az eszemben jár, ki kéne mondani, de ez mese, ami nektek szól, gyerekek. Mi lenne, ha megenném az utolsó mogyorót, ugyanis a mogyoróevéssel az a gondolatom jár együtt, hogy a szegény Én kis Pelletem, akkor tud enni makkot, de ilyenkor még csak nem is volt éhes, de most azt mondja, hogy feltámadt benne az éhség. MI lenne, ha odaadnám az Én kis Pelletemenk az utolsó sarab (sic!) mogyorómat, de nem lehet mert ez is őrület. Közben itt alszo (sic!) a macska gazdája, vagy figyel, megkérdezem tőle. Nem. Aztán rögtön megkérdeztem tőle, hogy megsimogathatlak? Nem aludni szeretnék fáradt vagyok. Fel is ültem tőle, mármint ettől a választól. A többi meg nem tartozik rátok...
--------------------------------------------------------------------
A seggturkáló mi-micsoda.
--------------------------------------------------------------------
Az Én kis Pelletem illata borzalmas. Tudjátok, mint a borzé, akinek nincs jobb dolga, mikor megijed, hogy a fenékcincájából bűzös váladékot löveljen szét, minden arra halado (sic!) gyanútlan áldozat felé, ki ugyanolyan bűzösnek vagy még jobban érzi magát. Ettől bizony, mindenféle spriccelgetéstől. El is megyek, megfürdetem az Én kis Pelletemet...... (sic!) De ez a sicc már képmutatás, szintúgy mint a borzé, melynek bundája csíkos, bizony azért hogy minél hamarabb észrevegyék és odébbálljanak akik nem akarnak az útjában ténferegni.
Lásd még: borz, borzalmas, borzadályos, borzongató, borzos haj, felborzolt hhaj (sic!)
Hallgasd meg (keressük meg CD-n, vagy youtube-on): "Egy cica, két cica, száz cica haj, azt hiszi, hogy megfogta az egeret" strófájú Hofi & Koós - Megalkuvó macskák (Macskaduett) című dal
--------------------------------------------------------------------
Gázos belek
A macska az egy obbanékony (sic!) állat rrel vagy llel, mindegy, de mondhatnánk jvel is, ha jobban megfontoljuk. Gáz van, na! Nincs semmi rebben, de legalább ez már egy értelmes szó, amibe hibáztam. Zavaros, de nem víz van, hanem gáz. Légnemű, mint a rebben. Pufók. Ez egy szóbetörés. Nincs semmi értelme itt és most, de lehet valami előképzetem vele kapcsolatban. Egy volt jóbarátom aki kissé molett volt. De nagyon szerette a focit. Nézni. Én meg rúgni. A ki-kicsodát szinte fejből tudta, de ez egy nagyon haloban lévő emlék, ez most javíthatatlan elgépelés. ...>
Hol van a katonaság. Mindjárt háború fog kitörni, bár ne úgy legyen, semmi kedvem annyira felszbadítani magam, hogy aztán mindent, mindenkor megérezzek, de nem csak mindenkor, hanem mindenkorról is, szóval semmi szükségem rá, ez sok lenne, nekem is mindenkinek. Visszaolvasta a felső énem, és a felszbadítani, úgy marad, ahogy leírtam. Hogy lássák szüntükkel a feleim, hogy felszabadítani oda-vissza akarok és most vigyorgok hozzá.
Itt most kedves olvasó, nem fogod megúszni az analizáló banalizáló történeteket. Az Én kis Pelletem kedve az úszás felé hajlott, mikor felolvastam neki az előző sort. Lefixált már egy Balatontengerparti nyaralást, vagy akár úgy is mondhatnánk, úszásokat oktathatnékokat. Kedves Kiss Dénes költő bácsi, jó hatással voltál rám, köszönöm, örülök neki.
-------------------------------------------------------------------
Hajcihő
Arra ébredtem, hogy az Én kis pelletem beszélget valakivel, de mire oda jutottam, hogy ezt leírom, már eltávolodtt azz a Valódi Valami...
Nem mostam hajat, nagy baj, mart agybaj lehet belőle, a többit később...
-------------------------------------------------------------------
Az Én kis Pelletem és a nagypolitika vagyis a Nagypollit
Mindenki azt mondja, hogy nem fog meghalni 300 ember, miközben minden érzékszálam rról közvetít, hogy pedig igen, a valódi macskánk nyávogása nem mindennapi, az agresszív Macska meg lehazudja vele kapcsolatban az égről is a szemfödelét és igaza van, mert az az Ő fontos dolga. Az Én kis pelletemnek ma nem tetszett Nagypollit, mert szegény az agresszív kismacska fia felelesége (sic!) lesz, de ez így van rendjén, vagy nincs de már az agresszív kismacska fiának az előző feleségét is eloroztam volna, így aztán semmi jogom lehetőségem kívánalmam nem lehet itten, hiszen egy erkölcstelen némber férje vagyok, vagy legalábbis volt élettársa, hogy miért nem Én vagyok az erkölcstlen, mert az ember és a némber legutoljára valja be, hogy Ő bizony egy hulladék vagyis Pellett, hoppá ez kis p-vel mint nemecsek, pellet. Egy erkölcstelen hulladék és máris jobban érzem magam, ha kimondom, de ha és csak akkor, ha őszinte voltam magammal, hogy másik erkölcstelenséggel ezt hogy lehet közölni, hát így, leírva bizonyítva ország-világ előtt a saját tézisemet. HOgy bezárjam az ördögömet a kis lyukába, bizony a mai sicc a következő volt flelesége és Én ebbe nem belejavítottam, hanem beletűztem.!